Syksyn 2020 kurssiaikataulu

Syksyn kurssit

Syyskausi alkaa maanantaina 21.9.2020 ja koostuu kolmesta neljän kerran pituisesta kurssista. Uudet kurssit alkavat aina 4 viikon välein (21.9.,19.10. ja 16.11.)!
Kaikille syyskauden kursseille on ennakkoilmoittautuminen, joka aukeaa perjantaina 11.9.2020 klo 19 ja sulkeutuu lauantaina 19.9. klo 20. Ennen kurssien alkua pidetään avoimen tason superkertauspäivät lindy hopista 14.9. ja west coast swingistä 16.9.

Syyskauden erityisjärjestelyt ja kurssitarjonnan supistuminen johtuvat tämänhetkisestä koronatilanteesta ja sen aiheuttamasta epävarmuudesta. Toivon mukaan voimme kuitenkin palata taas normaaliin kurssiaikatauluun kevätkaudella! Koska syksyllä ei järjestetä alkeiskursseja lindy hopista eikä west coast swingistä, syyskaudelle on suunnitteilla ko. lajien alkeisintensiivejä. Pysy kuulolla!


Pidätämme oikeudet muutoksiin.
Ajankohta Kurssi Opettajat Sijainti Alkamispvm
Maanantai
17.30-18.30 West coast swing Edistyneet Terhi, Mari, Mikko ja Thomas Tanssikoulu Play 21.9., 19.10. ja 16.11.
18.45-19.45 West coast swing Alkeisjatko/Jatko Terhi, Mari, Mikko ja Thomas Tanssikoulu Play 21.9., 19.10. ja 16.11.
20.00-21.00 Lindy hop Avoin taso Marianna ja Asmo Tanssikoulu Play 21.9., 19.10. ja 16.11.
Keskiviikko
18.00-19.15 Argentiinalainen tango Alkeisjatko Jenna Tanssikoulu Play 23.9., 21.10. ja 18.11.
19.30-20.45 Argentiinalainen tango Alkeet Jenna Tanssikoulu Play 23.9., 21.10. ja 18.11.

Saavuthan paikalle vähintään 10 minuuttia ennen tunnin alkua, jotta opetus voidaan aloittaa ajoissa eikä kesken tuntia saapuneet häiritse tuntia.
Jäsenillä on mahdollisuus varata tanssisalia omaan harjoitteluun maanantaisin ja keskiviikkoisin ennen kursseja. Mikäli kiinnostuit, otathan yhteyttä salivastaavaan: salivastaava(at)turkuswingsociety.com


Superkertauspäivät 14.9. ja 16.9.!

Ennen viikkokurssien alkua TSS järjestää lindy hopista ja west coast swingistä Superkertauspäivät, joissa muistellaan pitkän tanssitauon jälkeen tanssitekniikkaa rennoin ottein. Avoimen tason kertaustuntien jälkeen pidetään vaparit. Superkertauspäiviin on ennakkoilmoittautuminen, joka aukeaa tiistaina 8.9. klo 19. Superkertauspäivissä on vapaaehtoinen maksu paikan päällä (vain käteinen).

  • Ma 14.9. Lindy hop Superkertauspäivä, Opettajat: Marianna ja Asmo
  • Ke 16.9. West coast swing Superkertauspäivä, Opettajat: Disa ja Mikko

Aikataulu:
18-20.15 Kertaustunnit 15 min tauolla
20.15-> Vaparit


Ilmoittautuminen viikkokursseille

Hyvän viejä-seuraaja-tasapainon takaamiseksi kaikille kursseille ilmoittaudutaan ennakkoon. Ilmoittautuminen viikkokursseille aukeaa perjantaina 11.9. klo 19 ja sulkeutuu lauantaina 19.9. klo 20. Ilmoittautuminen tapahtuu täällä, ja tiedon kurssille pääsystä sekä maksuohjeet saa sähköpostitse.


Lisätietoa kursseista

Argentiinalainen tango Alkeet

Alkeiskurssilla opit argentiinalaisen tangon tanssimisen perustaidot, saat valmiuksia sosiaalitanssiin sekä hyvän pohjan tangotaitojesi syventämiselle alkeisjatko- ja jatkokursseilla.
Peruskuvioita ovat mm. kävely normaali- ja ristisysteemissä, ochot eteen ja taakse, ocho cortado, yksinkertaiset käännökset eli girot.
Kurssi sopii vasta-alkajille ja kaikille vasta vähän aikaa tanssineille, jotka kaipaavat vielä varmuutta vientiin/seuraamiseen tai haluavat kehittää perustekniikkaa. Pitempään tanssineena voit myös tulla opettelemaan uuden roolin viejänä/seuraajana. Kurssilla on parinvaihto, etkä tarvitse omaa paria. Huom! Aina on myös mahdollista tanssia vain oman parinsa kanssa. Jalkineiksi alkeiskurssille käyvät hyvin villasukat tai jälkiä jättämättömät ja hyvin luistavat matalat tanssitossut.
Opettaja: Jenna Polvi

Argentiinalainen tango Alkeisjatko

Alkeisjatkokurssilla kerrataan ja syvennetään alkeissa hankittuja tietoja ja taitoja ja opitaan uutta liikemateriaalia. Kurssin aikana harjoitetaan erityisesti tasapainoa, kehonhallintaa ja kykyä tanssia musiikkiin, jotta edellytykset haastavamman liikemateriaalin oppimiseen kehittyvät seuraavaa kurssitasoa varten. Lisäksi tutustutaan argentiinalaisen tangon sosiaalitansseissa eli milongassa tanssimisen perusteisiin, tangovalssiin ja milongaan. Kurssille tullessasi osaat jo perustaidot, eli olet tanssinut tangoa noin puoli vuotta tai käynyt vähintään yhden lukukauden alkeiskurssin. Myös pitempään tanssineet ovat tervetulleita kertaamaan ja syventämään taitojaan. Varusteina hyvin luistavat tanssikengät tai -tossut. Et tarvitse omaa paria, kurssilla on parinvaihto. Huom! Aina on myös mahdollista tanssia vain oman parinsa kanssa.
Opettaja: Jenna Polvi


Lindy hop Avoin taso

Lindy hop tunnit koostuvat kolmesta itsenäisestä neljän tunnin kokonaisuudesta. Valitse yksi, kaksi tai kaikki kolme teemaa. Koko neljän kerran kokonaisuus tanssitaan saman parin kanssa. Suosittelemme ilmoittautumaan oman parin kanssa. Jos ilmoittaudut ilman paria, sitoudut tanssimaan sinulle arvotun parin kanssa. Parittomat otetaan kurssille ilmoittautumisjärjestyksessä.

Teemoina ovat

  • Teema 1: Menoa ja meininkiä. Luvassa groovea, kicksteppejä ja 20s charlestonia. Olet käynyt lindy hopin alkeiskurssin tai osaat lindy hopin peruskuvioita. Soveltuu myös, jos sinulla on vahva fuskun osaaminen ja haluat maustaa tanssiasi lindy-elementeillä
  • Teema 2: Tyylittelyä triploilla. Luvassa jazz-mausteita ja meheviä twistejä. Osaat lindy hopin peruskuvioita ja mieluusti swing outin (aka lindy turn). Suattaapi soveltua myös boogie woogien osaajille
  • Teema 3: Korvat hörölle. Sukelletaan syvään päätyyn lindy hop -musiikkiin ja se luomiin lukuisiin tyylittely-/hassutteluvaihtoehtoihin.

Opettajat: Marianna Manninen ja Asmo Aro-Heinilä


West coast swing Alkeisjatko/Jatko

Huom! Kurssin sisältöä on muokattu niin, että ne jotka ovat käyneet kevään puolikkaan alkeiskurssin ja superkertauspäivän, pärjäävät tunneilla myös! Myös myöhemmin syksyllä järjestettävästä alkeisintensiivistä on mahdollista hypätä mukaan kurssille. Jos olet epävarma, voitko tulla tunneille tai mille tasolle kuulut, laita sähköpostia westivastaavalle wcs(at)turkuswingsociety.com

Kurssi on tarkoitettu vähintään westin alkeet käyneille. Kurssin sisältö vaihtelee kausittain ja se käydään vähintään kaksi kertaa ennen edistyneet-ryhmään siirtymistä. Kurssilla opetellaan lisää kuvioita, tekniikkaa sekä vientiä ja seuraamista ja jonkin verran myös kerrataan jo alkeissa opittuja asioita. Tuntien tavoitteena on haastaa kurssilaiset oppimaan westin saloja ja nauttia tästä huippuhienosta lajista!
Vaihtuvat opettajat: Terhi Vuovirta, Mari Salonen, Mikko Peltonen ja Thomas Jouanny

West coast swing Edistyneet

Kurssi on tarkoitettu vähintään kaksi vuotta westiä aktiivisesti harrastaneille. Edistyneet–ryhmässä keskitytään entistä enemmän tanssitekniikan hiomiseen, musikaalisuuteen, luovuuteen ja opetellaan hieman vähemmän kuvioita. Tavoitteena on saada tanssista myös entistä vuorovaikutteisempaa viejän ja seuraajan välillä.
Vaihtuvat opettajat: Terhi Vuovirta, Mari Salonen, Mikko Peltonen ja Thomas Jouanny


Kurssitilat

Tanssikoulu Play

Läntinen Pitkäkatu 21, 20100 Turku.

Eikö sopivaa kurssia löytynyt? Flying Steps tarjoaa swingtanssien ja argentiinalaisen tangon opetusta.